Deelnemers

Allard van Belois

Allard van Belois

Allard van Belois uit Arnhem zit op het Olympus College en is 17 jaar oud. LO is zijn leukste schoolvak, omdat hij sporten altijd leuk vindt en zelf meedoet aan nationale juniorenwedstrijden in hardlopen op de middellange afstand. Hij gaat (technische) natuurkunde en wiskunde in Eindhoven studeren. Hij speelt keyboard en heeft dwarsfluit gespeeld
Annejan van den Dool

Annejan van den Dool

Annejan van den Dool is met 15 jaar oud onze jongste deelnemer. Hij komt uit Groningen, gaat naar het Gomarus college en zit in de 4e klas. Hij heeft eerder al meegedaan aan de International Junior Science Olympiad en hij speelt tafeltennis en trombone. Zijn hobby is programmeren.
Dennis Hilhorst

Dennis Hilhorst

Dennis Hilhorst is 16 jaar, komt uit Amersfoort en gaat hier naar school aan het Johan van Oldenbarnevelt gymnasium. Vorig jaar heeft hij al meegedaan aan de Internationale Natuurkunde Olympiade. Hij vindt natuurkunde erg leuk, omdat hij naast de interesse er een leuke leraar voor heeft. Dennis speelt trompet in een orkest in zijn vrije tijd.
Jelmer Hinssen

Jelmer Hinssen

Jelmer Hinssen uit Nijmegen gaat naar het Stedelijk gymnasium in Nijmegen. Hij vindt wiskunde het leukste vak op de middelbare school, speelt tafeltennis en wil wiskunde en informatica gaan studeren. Hij heeft eerder al meegedaan aan de wiskunde, biologie, informatica, scheikunde en latijn olympiades.
Kaj Hoefnagel

Kaj Hoefnagel

Kaj Hoefnagel uit Bussum gaat naar het Goois Lyceum en wil graag lucht- en ruimtevaarttechniek gaan studeren in Delft. Hij vindt vliegtuigen interessant, en dan met name de natuurkunde die van toepassing is op vliegtuigen. In zijn vrije tijd sleutelt hij graag aan zijn brommer. De quantummechanica is zijn favoriete onderdeel binnen de natuurkunde.
Rik Hoekstra

Rik Hoekstra

Rik Hoekstra is 18 jaar oud en komt uit Amsterdam. Hij gaat naar school op het Cygnus Gymnasium in Amsterdam. Vorig jaar heeft Rik al meegedaan aan de Natuurkunde en Wiskunde Olympiade. Rik doet aan schaatsen en hij geeft ook schaatsles. Proefjes doen vindt hij het leukst aan natuurkunde. Als Rik zijn gymnasiumdiploma heeft behaald wil hij graag technische wiskunde studeren.
Rein Janssen Groesbeek

Rein Janssen Groesbeek

Rein Janssen Groesbeek uit Utrecht gaat naar het Utrechts Stedelijk Gymnasium en heeft al eens meegedaan aan de wiskunde olympiade, scheikunde olympiade en informatica olympiade. Wiskunde is zijn favoriete schoolvak, omdat het je bepaalde patronen over de wereld leert en je weer inzicht geeft over de dingen om je heen. Hij doet aan wedstrijdzwemmen en speelt piano.
Björn Johannesson

Björn Johannesson

Björn Johannesson uit Sint-Michielsgestel zit op het Gymnasium Beekvliet. Hij heeft meerdere malen meegedaan aan de wiskunde, scheikunde en natuurkunde olympiades en wil graag wiskunde gaan studeren. Hij speelt hockey en piano en hij vindt alle onderdelen van de natuurkunde even leuk.
Ivo Kersten

Ivo Kersten

Ivo Kersten uit Sevenum gaat naar het Willibrord gymnasium. Zijn favoriete schoolvak is biologie. Hij gaat electrical engineering studeren, omdat hij graag wil weten hoe alles werkt en wat je ermee kan doen. Hij doet aan judo en geeft ook trainingen op de judoclub.
Samuel Klumpers

Samuel Klumpers

Samuel Klumpers woont in Utrecht en komt van het Utrechts Stedelijk Gymnasium. Hij vindt het leuk om problemen op te lossen en zijn favoriete schoolvakken zijn daarom natuurkunde en wiskunde D. Graag wil Samuel als hij zijn gymnasiumdiploma heeft gehaald de dubbele bachelor natuurkunde/wiskunde studeren. Zijn hobby’s zijn programmeren en computers in het algemeen.
Friso Lohman

Friso Lohman

Friso Lohman is 18 jaar en woont in Naarden. Hij is leerling aan de International School in Hilversum. Friso wil als vervolgopleiding graag een dubbele bachelor wiskunde/natuurkunde doen aan de UvA. Het leukste aan natuurkunde vindt hij het theoretische gedeelte en dan vooral het begrip van de natuurkundige mechanismen. In zijn vrije tijd doet Friso aan roeien. Hij doet ook mee aan nationale wedstrijden roeien.
Casper Loman

Casper Loman

Casper Loman is 18 jaar oud, woont in Assendelft en gaat naar het Zaanlands Lyceum. Natuurkunde is zijn favoriete schoolvak en het leukste naar natuurkunde vindt hij kwantummechanica en relativiteit. Na zijn middelbare school wil Casper graag een dubbele bachelor wiskunde/natuurkunde doen. In zijn vrije tijd doet hij judo. Hij doet ook vaak mee met judotoernooien en hij is er erg goed in, want Casper zat bij de laatste 40 op het NK.
Hylke Middel

Hylke Middel

Hylke Middel uit Kollum gaat naar het Piter Jelles Impulse Kollum. Hij heeft al eens meegedaan aan de biologie olympiade en zijn favoriete vak op school is scheikunde. Hij wil bioinformatica gaan studeren en zijn favoriete bezigheid is gamen. Binnen de natuurkunde vindt hij astrofysica het leukste onderdeel
Thom Neuteboom

Thom Neuteboom

Thom Neuteboom uit Heemstede gaat naar het College Hageveld. Zijn favoriete schoolvak is wiskunde, omdat hij erg geniet van het maken van wiskundesommen. Hij denkt dat hij een dubbelstudie wiskunde en natuurkunde gaat doen, omdat hij het leuk vindt om wiksundige formules af te leiden en te bewijzen, maar hij wil ze ook graag gebruiken in de wereld om ons heen.
Merijn Otterman

Merijn Otterman

Merijn Otterman uit Bergen op zoom gaat naar het gymnasium Juvenaat en hij wil graag werktuigbouwkunde gaan studeren aan de technische universiteit in Eindhoven. Hij vindt de combinatie van ontwerpen, techniek en toegepaste natuurkunde erg leuk. Hij speelt 3e klasse volleybal en in zijn vrije tijd doet hij graag aan karpervissen en arduino.
Matthijs Pool

Matthijs Pool

Matthijs Pool is 18 jaar oud en komt uit Diemen. Hij gaat naar het St. Isnatius Gymnasium in Amsterdam. Matthijs heeft eerder al meegedaan aan de Natuurkunde, Scheikunde en Wiskunde Olympiade. Het leukste schoolvak vindt hij wiskunde D, omdat je daar creatiever kan zijn dan bij andere vakken doordat je meer doet dan alleen formules uit het hoofd leren en toepassen. In zijn vrije tijd doet Matthijs aan waterpolo en piano spelen.
Julian Sanders

Julian Sanders

Julian Sanders uit Muiderberg gaat naar het Willem de Zwijger College Bussum. Hij wil graag technische natuurkunde en technische wiskunde gaan studeren in Delft. Hij klimt en zeilt en elektriciteit is zijn favoriete onderdeel in de natuurkunde.
Jos van Willigen

Jos van Willigen

Jos van Willigen uit Castricum zit op het Jac. P. Thijsse Collge en doet voor het eerst mee aan een olympiade. Hij wil graag een dubbele bachelor Natuur- en Sterrekunde volgen omdat hij het interessant vindt te begrijpen waarom dingen zijn zoals ze zijn. Hij zit op scouting en zijn favoriete onderdeel van de natuurkunde is mechanica
Quinten van Woerkom

Quinten van Woerkom

Quinten van Woerkom komt uit Dronten en gaat naar het Gymnasium Celeanum in Zwolle. Na zijn gymnasium wil Quinten luchtvaart- en ruimtevaarttechniek studeren. Hij doet aan tennis, hoewel hij hier volgens hemzelf wel bar slecht in is. Verder vindt Quinten gamen en programmeren leuk. Het leukste aan natuurkunde vindt hij (orbitale) mechanica.
Simon van IJzendoorn

Simon van IJzendoorn

Simon van IJzendoorn gaat naar het Stedelijk Gymnasium in Nijmegen. Zijn favoriete schoolvak is natuurkunde, omdat hij vindt dat daar interessante dingen worden besproken. Volgend jaar wil hij dan ook natuurkunde gaan studeren. In zijn vrije tijd schaatst en fietst hij en speelt hij graag games op zijn computer.